Contacta.nl 2018

Grensoverschrijdend zakendoen Belastingen, personeel en fiscale structuren

Waar moet je rekening mee houden als je zakendoet in het buitenland? Hoe zit het met btw, personeel en internationale geldstromen? Hoe investeer ik het beste in het buitenland? Onze specialisten geven je deskundig advies.

Kies hieronder je gewenste onderwerp


Brexit

Hoe anticipeert u op de aanstaande Brexit?

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zal grote gevolgen hebben voor Nederlandse voedsel- en landbouwbedrijven. De Rabobank onderzocht de mogelijke effecten van de Brexit op de export over het kanaal.

Afspraak maken

Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor uw onderneming?

Wat de gevolgen voor uw bedrijf kunnen betekenen

Het is nog steeds onduidelijk wat de exacte gevolgen zijn van de brexit. Er wordt ingezet op een ‘deal-scenario’ Als u zaken doet met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, expats uitzendt of in dienst hebt, of bezig bent met andere cross-border activiteiten, is het verstandig om nu al na te gaan wat de gevolgen voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Afspraak maken

Hoe zit het met de btw?

Levert u goederen of diensten in EU landen, dan moet u zich verdiepen in mogelijke btw-verplichtingen in het buitenland. Om te bepalen waar btw verschuldigd is, moet eerst worden vastgesteld waar de prestatie wordt verricht.

Afspraak maken

Hoe zit het met de vpb?

Wanneer u over de grens onderneemt, bent u mogelijk buitenlands belastingplichtig voor de vpb. Toets of er sprake is van een vaste inrichting en zorg dat u aan alle vereiste formaliteiten voldoet, zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Afspraak maken

Personeel en contracten over de grens. Hoe werkt het?

Door de steeds verder gaande internationalisering werken zowel bedrijven als werknemers vaker over de grens. Heeft u personeel in het buitenland, ga na waaraan u moet voldoen en van welke gunstige regelingen er gebruik kan worden gemaakt.

Afspraak maken